Johtamiskoulutusta Oulu yliopiston kauppakorkeakoulussa

Koulutustoiminta


Liikkeenjohdon koulutus, johtamiskoulutus

Executive MBA (kesto 1-3 v.)

EMBA in Safety Management (kesto 2-3 v.)

Master of SafetyTM (kesto 1-2 v.)
 

Johtamiskoulutuksen aikataulu
 

Liikkeenjohdon Executive -koulutus keskitettiin Martti Ahtisaari Instituuttiin vuoden 2010 alusta. Muutoksen myötä Oulun yliopiston johtamiskoulutus, Executive MBA -ohjelma ja sen toteutuksesta vastaava henkilöstö siirtyivät instituuttiin. Uudistuksen seurauksena Executive MBA sekä lyhytkestoinen liikkeenjohdon johtamiskoulutus toteutetaan saman katon alla Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa, lähellä tieteen tekemisen ja uusimman tiedon ydintä. 

Liikkeenjohdon koulutusyhteistyötä tehdään Executive MBA -ohjelmassa EMLYON-kauppakorkeakoulun kanssa.

Tämän lisäksi on pidetty liiketoiminnan koulutus- ja kehitysjaksoja useille opiskelijaryhmille Shanghaista Kiinasta.

Instituutti on myös toteuttanut kaksi liikkeenjohdon koulutusvientiohjelmaa Al Ainiin Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin.


Yrittäjyyden sivuaine

Martti Ahtisaari Instituutin tarjoama yrittäjyyden sivuainekokonaisuus on ollut avoinna kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille vuodesta 2017 lähtien. Yrittäjyysopinnot ovat herättäneet suurta kiinnostusta kaikkien Oulun yliopiston tiedekuntien keskuudessa. Mukana on ollut suuri joukko innokkaita opiskelijoita aina ensimmäisen vuoden opiskelijoista jatko-opiskelijoihin, sekä merkittävä määrä kansainvälisiä opiskelijoita. Kokemukset ensimmäisistä lukuvuosista ovat olleet erittäin hyvät.

Yrittäjyys vaatii tietoja ja taitoja monelta eri tieteenalalta, joten yrittäjyysopinnot on suunniteltu uraauurtavalla monitieteisellä tyylillä. Monitieteinen yhteistyö mahdollistaakin sen, että tulevaisuuden tekijät oppivat tunnistamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja rakentamaan luovia konsepteja niiden toteuttamiselle.

Yksi keskeisimmistä yrittäjyysopintojen tehtävistä on opiskelijoiden työelämätaitojen kehittäminen toimimalla tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Käytännössä opiskelijat pääsevät ratkomaan erilaisia tulevaisuuden liiketoimintaan liittyviä haasteita yhdessä yritysten kanssa. Opiskelijat oppivat myös luomaan omista ideoistaan menestyvää liiketoimintaa kestävän kehityksen tavoitteita noudattamalla.

Opiskelijat voivat suorittaa joko 25 opintopisteen sivuainekokonaisuuden tai yksittäisiä kursseja kiinnostuksensa mukaan.

Lisätietoja:
Anne Keränen (Anne.Keranen[at]oulu.fi), Sari Perätalo (Sari.Peratalo[at]oulu.fi)

Opintokokonaisuuden esittely:
http://www.oulu.fi/kauppakorkeakoulu/yrittajyyden-sivuaine


Vastuullinen liiketoiminta

Martti Ahtisaari Instituutti osallistuu Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ainoan kaikille opiskelijoille pakollisen kurssin toteuttamiseen ja kehittämiseen. Kyseessä on vastuullisen liiketoiminnan kurssi "Globally Responsible Business".

Sen taustalla ovat muun muassa instituutin monivuotinen yhteistyö Globally Responsible Leadership Initiative (GRLI) -verkoston kanssa sekä vastuullisuutta luotaava Sustainability Literacy Test.