Koulutustoiminta


Liikkeenjohdon koulutus

Executive MBA (kesto 1-3 v.)

EMBA in Safety Management (kesto 2-3 v.)

Master of SafetyTM (kesto 1-2 v.)

 

Koulutuksen aikataulu

 

Liikkeenjohdon Executive -koulutus keskitettiin Martti Ahtisaari Instituuttiin vuoden 2010 alusta. Muutoksen myötä Oulun yliopiston Executive MBA -ohjelma ja sen toteutuksesta vastaava henkilöstö siirtyivät instituuttiin. Uudistuksen seurauksena Executive MBA sekä lyhytkestoinen liikkeenjohdon koulutus toteutetaan saman katon alla Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa, lähellä tieteen tekemisen ja uusimman tiedon ydintä. 

Liikkeenjohdon koulutusyhteistyötä tehdään Executive MBA -ohjelmassa EMLYON-kauppakorkeakoulun kanssa.

Tämän lisäksi on pidetty liiketoiminnan koulutus- ja kehitysjaksoja useille opiskelijaryhmille Shanghaista Kiinasta.

Instituutti on myös toteuttanut kaksi liikkeenjohdon koulutusvientiohjelmaa Al Ainiin Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin.


Yrittäjyyden sivuaine

Oulun yliopiston Täydentävien opintojen keskuksessa Topikissa 2014 aloitettu yrittäjyyden 25 opintopisteen sivuainekokonaisuus siirtyi Martti Ahtisaari Instituutin vastuulle 2016. Koulutus rakentuu toistaiseksi viiden opintojakson varaan, perustuen osin myös Business Kitchenin ja Tellus Innovaatioareenan puitteissa toteutettuihin yrittämisen ja yrittäjyyden yhteistyö- ja kehitystoimintoihin.

Sivuaine on tarjolla kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille, mukaan lukien UniOGS-tutkijakoulun väitösopiskelijat.

Sivuainekokonaisuus uudistetaan syksyllä 2017 alkavalle kaksivuotiskaudelle, liittyen osaltaan myös Oulun yliopiston ja Babson College -yliopiston solmimaan yhteistyösopimukseen yrittäjyyden koulutuksesta.


Vastuullinen liiketoiminta

Martti Ahtisaari Instituutti osallistuu Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ainoan kaikille opiskelijoille pakollisen kurssin toteuttamiseen ja kehittämiseen. Kyseessä on vastuullisen liiketoiminnan kurssi "Globally Responsible Business".

Sen taustalla ovat muun muassa instituutin monivuotinen yhteistyö Globally Responsible Leadership Initiative (GRLI) -verkoston kanssa sekä vastuullisuutta luotaava Sustainability Literacy Test.