Saavutettavuusseloste

Martti Ahtisaari Instituutti

Martti Ahtisaari Instituutti

Autamme sidosryhmiämme omaksumaan uutta ja innovatiivista.

Martti Ahtisaari Instituutti on Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun yhteydessä toimiva vuonna 2008 perustettu tutkimus- ja koulutusyksikkö.

Instituutin päätehtävä on luoda tutkien, kehittäen ja kouluttaen korkeatasoista tietoa liiketoiminnasta, varsinkin liiketoimintaverkostojen dynamiikasta ja liiketoimintamalleista, globaalien markkinoiden yhteydessä. Samalla instituutti kehittää Oulun yliopiston kansainvälistä tutkimus- ja koulutustoimintaa, tavoitteenaan edistää elinkeinoelämän osaamista ja mahdollisuuksia. 

Instituutin toiminta toteutuu kotimaisten ja kansainvälisten tutkimus- ja kehityshankkeiden sekä muun muassa yrittäjyyden ja vastuullisen liiketoiminnan koulutuskokonaisuuksien sekä liiketoiminta-analytiikan ja ja liikkeenjohdon koulutusohjelmien kautta. Instituutti järjestää lisäksi painoalojensa ajankohtaisiin teemoihin liittyviä tapahtumia, joilla avataan yhteiskunnallista keskustelua ja luodaan uusia näkökulmia elinkeinoelämän kehittämiseksi.

Instituutti osallistuu muun muassa yliopiston sisäiseen, alueelliseen sekä kansainväliseen innovaatioyhteistyöhön. Instituutti on myös ollut aktiivinen jäsen kansainvälisessä vastuullisen liiketoiminnan GRLI (Globally Responsible Leadership Initiative) -verkostossa, johon kuuluu sekä tutkimusorganisaatioita että yrityksiä maailmanlaajuisesti.

Instituutin koulutusyhteistyö suuntautuu kotimaan lisäksi muun muassa Ranskaan. Tutkimusyhteistyöhön on liittynyt esimerkiksi VTT:n kanssa yhteisiä  tutkimusprofessuureja, joita myös Oulun kaupunki on rahoittanut merkittävästi.


Toiminta

Instituutin toimintaa ja tuloksia on kuvattu myös kauppakorkeakoulun vuosikertomuksissa.

Annual Report 2022

Annual Report 2021

Annual Report 2020

Annual Report 2019

Annual Report 2018

Annual Report 2017

Annual Report 2016

Annual Report 2015

Annual Report 2014

Annual Report 2013

Annual Report 2012

Annual Report 2011

Annual Report 2010