Saavutettavuusseloste

 

Marika Iivari

Marika Iivari on liiketoiminta-analytiikan ja digitaalisen liiketoiminnan dosentti

Sallasta kotoisin oleva Marika Iivari  suoritti kansainvälisen liiketoiminnan maisterintutkinnon Ulsterin yliopistossa, Mageen kampuksella Pohjois-Irlannissa.  Hän väitteli liiketoimintamalleista, avoimesta innovaatiosta ja ekosysteemeistä kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2016. Liiketoiminta-analytiikan ja digitaalisen liiketoiminnan dosentuurin hän sai vuonna 2023.

Iivari on työskennellyt useissa kansallisissa ja kansainvälisissä T&K&I-hankkeissa eri konteksteissa, kuten älykaupungit, 5G- ja 6G-matkaviestintä, IoT, lohkoketjut, kyberturvallisuus, luovat digitaaliset alat sekä digitaalisessa terveydenhuolto. 

Hän on toiminut neuvonantajana EU:n Urban Agenda Digital Transition Partnership -toiminnassa ja ollut  vieraileva tutkija Imperial College Londonin kauppakorkeakoulun Centre For Digital Transformation -tutkimuskeskuksessa. 

Iivari on opettanut sekä yrittäjyyden sivuainekokonaisuudessa että liiketoiminta-analytiikan koulutusohjelmassa ja ohjannut perustutkinto- ja jatko-opiskelijoita. Tällä hetkellä hänen tutkimusintressinsä sisältävät innovaatioiden, liiketoimintamallinnuksen ja -muotoilun lisäksi datavetoisen päätöksenteon ja datatalouden. Jälkimmäisessä hän on mukana kansallisessa Allied ICT Finland -verkostossa yhtenä Future Data Economy tutkimusteemaryhmän vetäjänä. 

Marika Iivarilla on yli 40 tieteellistä ja muuta julkaisua.