Tulevaisuuden oma talous – ymmärrettävästi taloudesta

12.9.2017

Tulevaisuuden oma talous – ymmärrettävästi taloudesta

Oulun Tieteen päivät 2017 käynnistyy Martti Ahtisaari Instituutin vetämällä keskustelupaneelilla, jossa etsitään digiajassa menestyvän kotitalouden salaisuutta.

Aika ja paikka: perjantai 29.9. klo 12.00-13.30, Oulun yliopiston Linnanmaan kampus, Sali L2.

Mitä on digiajan talous meidän kaikkien arkipäivässä? Keskustelupaneelissa asiantuntijat avaavat näkymän digiajan kotitalouksiin, miten oma talous pärjää parhaiten rahoitusmarkkinoiden muuttuessa ja kulutuksen verkottuessa. Onko rahaa vapaasti saatavilla, sijoitanko vai kulutanko? Miten hallita kodin taloutta, kun rahaa ei edes näe? Tunnistammeko miten ja mihin suuntaan meitä kuluttajia ohjataan markkinoinnin ja mainonnan keinoin somessa tai televisiossa?

Paneelin keskustelijat:

Olli Kärkkäinen, KTM, Ekonomisti, Nordea

Toimii Nordeassa yksityistalouden ekonomistina. Hänen työtehtäviinsä kuuluu talouden analysointi ja kommentointi nimenomaan yksittäisten kotitalouksien näkökulmasta. Aiemmin urallaan Kärkkäinen on toiminut ekonomistina mm. eduskunnassa. Kärkkäinen valmistelee parhaillaan taloustieteen väitöskirjaansa Tampereen yliopistoon.

Satu Nätti, KTT, markkinoinnin professori Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Hänen tutkimusalojaan ovat innovaatioverkostojen johtaminen, palveluliiketoiminta ja asiakassuhdeverkostot.  Nätti opettaa muun muassa markkinointia ja verkostojohtamista.

Jukka Perttunen, FT, rahoituksen professori Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Hänen tutkimusalansa on sijoittajakäyttäytyminen. Hän toimii rahoituksen tutkimusyksikön johtajana ja rahoituksen maisteriohjelman vastuuprofessorina.

Marianne Ylilehto, MA, tohtoriopiskelija Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Toisen vuoden tohtoriopiskelija markkinoinnin yksikössä. Hänen tutkimusaiheensa liittyy erityisesti palveluiden digitalisaatioon ja näiden uusien palveluiden asiakaskokemuksiin.

Paneelin moderaattori:

Sauli Sohlo, KM, Martti Ahtisaari Instituutin varajohtaja ja kehittämispäällikkö Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Lue lisää TÄSTÄ!