Saavutettavuusseloste

StrokeData -konsortiolle lähes kuusi miljoonaa tutkimusrahoitusta

Business Finlandin tukema laaja yliopisto-, tutkimuslaitos- ja yrityskonsortio on saanut rahoitusta 5,7 miljoonaa euroa, tavoitteenaan tehdä tutkimusta ja kehittää palveluja aivohalvauksen ennaltaehkäisyyn ja diagnosointiin.  

Projektikonsortiossa ovat mukana Oulun yliopisto, VTT, Bittium, Innokas Medical, Oulun yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopisto, Tieto, Bitfactor, Everon, Vetrea, Uros, Invenco, Predicell, Kansallinen neurokeskus ja Kuopion yliopistollinen sairaala.

Hankkeessa toteutetaan monitorointi- ja päätöksentekoratkaisu aivoinfarktin riskitilanteisiin, joka auttaa sekä loppukäyttäjää että tukee ensihoidon ja sairaalan välistä yhteistyötä. Ratkaisu toteutetaan yhdessä tutkimusosapuolten ja sairaaloiden kanssa, jotka mahdollistavat tutkimusaineiston keruun ja ratkaisun evaluoinnin ja tukevat hankekonsortion yritysten kansainvälistymistä digitaalisen terveyden uusille markkinoille.

Oulun yliopistosta StrokeData-hankkeeseen osallistuvat kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutti projektin vastuullisena osapuolena ja lääketieteellisen tiedekunnan Lääketieteellinen kuvantamisen, fysiikan ja tekniikan tutkimusyksikkö. Projektin johtajana toimii Oulun yliopiston ja VTT:n yhteinen Connected health -tutkimusprofessori Minna Pikkarainen.

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Minna Pikkarainen, Minna.Pikkarainen[at]oulu.fi, Minna.Pikkarainen[at]vtt.fi
Professori Osmo Tervonen, Osmo.Tervonen[at]oulu.fi