Monitieteinen Digital Health Revolution -tutkimushanke päättymässä

21.9.2017

Monitieteinen Digital Health Revolution -tutkimushanke päättymässä

Digital Health Revolution -hanke, joka oli yksi Tekesin ns. suurista strategisista avauksista, on päättymässä. Hanke toteutettiin pääosin elokuusta 2014 syyskuuhun 2017 ja siihen osallistuivat Oulun yliopisto, Helsingin yliopisto, VTT, Tampereen teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto ja Lapin yliopisto.

Hankkeen koordinaattorina toimi Oulun yliopiston CHT-yksikkö  ja sen vastuullinen johtaja oli Maritta Perälä-Heape.

Digital Health Revolution -projektin  tavoitteena oli tutkia ja kokeilla henkilökohtaisen terveys-ja hyvinvointitiedon eli omadatan (MyData) käyttöä osana yksilöllisiä ennaltaehkäiseviä palveluja. Perustana valittuun näkökulmaan oli paitsi yksilökeskeisyys, myös digitaalista tietoa hyödyntävien uusien liiketoimintojen kehittyminen. Hankkeessa tutkittiin ja kehitettiin henkilökohtaisen terveys- ja hyvinvointitiedon saavutettavuuden ja siirrettävyyden ratkaisuja, avointen ympäristöjen liiketoimintamalleja ja arvoketjuja sekä käyttäjälähtöisiä palvelukonsepteja.

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta Digital Health Revolution -projektiin osallistuivat markkinoinnin yksikön ja Martti Ahtisaari Instituutin tutkijat.

Lisätietoja:
Timo Koivumäki, Timo.Koivumaki[at]oulu.fi
Saila Saraniemi, Saila.Saraniemi[at]oulu.fi