Saavutettavuusseloste

Marko Ahtisaari vihittiin Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun kunniatohtoriksi

Marko Ahtisaari vihittiin Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun kunniatohtoriksi. Tohtoreille luovutetaan vihkimisen yhteydessä tohtorinhatun lisäksi miekka, joka hiotaan symbolisesti.

Oulun yliopisto on myöntänyt Marko Ahtisaarelle kunniatohtorin arvon 12. tohtoripromootiossaan, joka pidettiin 17.–19.5.2024. Kunniatohtorin arvonimi on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa henkilölle.

Marko Ahtisaari, Helsingin Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja ja CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation -järjestön hallituksen puheenjohtaja, on tunnettu monialaisesta urastaan teknologian, designin, taiteiden ja filosofian parissa. Ahtisaari on ollut aktiivinen Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutin toiminnassa sen perustamisesta lähtien ja toimii nykyisin instituutin johtokunnan puheenjohtajana.

Ahtisaaren panos digitaalisen liiketoiminnan tutkimuksen ja koulutuksen edistämisessä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa on ollut merkittävä. Erityisesti hän on vaikuttanut liiketoiminta-analytiikan tutkimus- ja kehitystoiminnan sekä tutkintokoulutuksen rakentamiseen.

Marko Ahtisaari liittyy kunniatohtoreiden joukkoon, jotka ovat tehneet merkittävää tutkimusyhteistyötä Oulun yliopiston tutkijoiden kanssa tai ovat muuten yhteiskunnallisesti ja Oulun yliopiston toiminnan kannalta merkittävästi ansioituneita. Oulun yliopiston tohtoripromootiossa vihittiin yhteensä 17 uutta kunniatohtoria, jotka edustavat laajasti eri tieteenaloja ja ovat kansainvälisesti tunnustettuja asiantuntijoita omilla aloillaan. Marko Ahtisaari on kunnianosoituksensa myötä ansaitusti osa tätä arvostettua joukkoa. 

Martti Ahtisaari Instituutti onnittelee Marko Ahtisaarta tästä merkittävästä tunnustuksesta.

Kuva: Studio P.S.V.