Saavutettavuusseloste

Liiketoiminta-analytiikan kansainvälinen maisteriohjelma suosituin hakukohde

Oulun yliopiston syksyllä 2024 alkaviin kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin oli jälleen valtava kiinnostus ympäri maailmaa. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun hakukohteisiin saapui kaikkiaan 5 547 hakemusta 4 338 hakijalta. Kauppakorkeakoulun ja samalla koko Oulun yliopiston suosituimmaksi hakukohteeksi 1 522 hakemuksella nousi liiketoiminta-analytiikan maisteriohjelma, jonka kasvuprosentti edellisestä vuodesta oli peräti 311%. 

Liiketoiminta-analytiikan kansainvälinen maisterinohjelma alkoi Oulun yliopistossa vuonna 2021 kauppakorkeakoulun ja tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan välisen yhteistyön tuloksena. Ohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla kauppatieteen, tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen osaamisen ja vahvuudet.

Liiketoiminta-analytiikan apulaisprofessori, dosentti Timo Koivumäki, Martti Ahtisaari Instituutista, pohtii ohjelman suosion taustalla vaikuttavia tekijöitä. Koivumäen mukaan viime vuonna tehtyjen hakijahaastattelujen perusteella Oulun yliopiston liiketoiminta-analytiikan maisteriohjelma erottui globaalista tarjonnasta edukseen kahdesta syystä: ”Meidän ohjelmassamme on selkeä analytiikan hyödyntämisen liiketoimintanäkökulman painotus, kun taas muualla vastaavan tyyppiset ohjelmat painottuvat selkeämmin pelkästään data-analytiikkaan. Toinen missä erotumme eduksemme on vahva kurssitason konkreettinen yritysyhteistyö, eli useilla meidän kursseilla opiskelijat pääsevät työstämään aitoja liike-elämän analytiikkaongelmia ja haasteita.

Liiketoiminta-analytiikkaosaamiselle on nyt ja tulevaisuudessa kova kysyntä, kuten Dataki -tutkimushankkeen tuloksetkin kertovat. Tässä Martti Ahtisaari Instituutin, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun kaupungin yhteishankkeessa kartoitettiin laajalti PK-yritysten tarpeita ja haasteita datan ja analytiikan suhteen ja analytiikkaosaamisen puute nousi selkeästi esille. Tähän haasteeseen vastaa osaltaan Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan liiketoiminta-analytiikan maisteriohjelma, joka kouluttaa uusia analytiikan ammattilaisia työelämään.  


Lue lisää:

Kauppakorkeakoulun kansainväliset ohjelmat kiinnostivat hakijoita

Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin yli 21 000 hakemusta