Connected health -yhteistyötä Australiassa

Connected health -tutkimusprofessori Minna Pikkarainen on tammi-helmikuun Australiassa, liittyen kansainväliseen yhteistyöhön.

Melbournen RMIT-yliopistossa yhteistyötahoja ovat muun muassa professorit Anne Laure Mention ja Gillain Vestly sekä tutkijatohtori Olga Kokshagina. Tutkimushankkeiden ohella aiheina ovat olleet opiskelijayhteistyö sekä avointen innovaatioiden ja tekoälyn hyödyntäminen. Minna Pikkarainen piti myös esityksen  RMIT-yliopiston järjestämässä tapahtumassa, joka  oli suunnattu pääasiassa yrityksille.

Brisbanessa yhteistyötä on rakennettu varsinkin Griffith-yliopiston professori Mark Averyn johtaman  tutkimusryhmän kanssa, joka tekee terveyspalveluiden hallintaan liittyvää tutkimusta sairaalakontekstissa.  Kohteena on ollut  terveyshallintotieteen ja -innovaatioiden tutkimusyhteistyö. Minna Pikkarainen esiintyi myös Griffith-yliopiston järjestämässsä tapahtumassa ja piti kaksi vierailuluentoa.

Sekä RMIT- että  Griffith-yliopistojen kanssa ovat tulleet vahvasti esille paitsi  Connected health -tutkimus, myös käytännön tarpeet ja kokemukset innovaatiotoiminnan orkestroinnista monitahoisissa sairaala-  ja yritysekosysteemeissä.

Lisätietoja:
Minna Pikkarainen
Minna.Pikkarainen[at]oulu.fi, Mina.Pikkarainen[at]vtt.fi