Saavutettavuusseloste

Analytiikasta nostetta liiketoimintaan

Yritykset pärjäävät digitalisoituvassa toimintaympäristössä  data- ja liiketoiminta-analytiikan osaamisella. Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat ottaneet tämän näkyvästi huomioon koulutuksessa ja tutkimuksessa, uskoen analytiikan vetovoimaan ja merkitykseen.

Kun analytiikka yhdistetään vahvaan digitaalisuuden ymmärtämiseen, sen avulla saadaan uudenlaista nostetta liiketoimintaan. Näin toteavat Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun apulaisprofessori Timo Koivumäki ja Oulun ammattikorkeakoulun yliopettaja Ilpo Virtanen sanomalehti Kalevassa 27. tammikuuta 2023 ilmestyneessä kolumnissaan.

Oulun yliopiston syksyllä 2021 alkanut liiketoiminta-analytiikan kansainvälinen maisteriohjelma, jossa yhdistyvät  kauppatieteen, tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen osaamiset, onkin kasvattanut nopeasti suosiotaan: tammikuun 2023 yhteishaussa ohjelmaan tuli yli tuhat hakemusta. Maisteriohjelmaa täydentävät syksystä alkaen uudet liiketoiminta-analytiikan kandidaattiopintojen kurssit, samoin kuin vastikään määritellyt tohtorikoulutusohjelman vaatimukset, toteaa Marika Iivari.

Lue Timo Koivumäen blogi aiheesta täältä.

Lisätietoja:
Timo Koivumäki, Timo. Koivumaki[at]oulu.fi
Marika Iivari, Marika.Iivari[at]oulu.fi