Tutkimusprofessori Minna Pikkarainen

Teknologia-avusteiset terveys- ja hyvinvointiratkaisut (Connected health)

Oulun yliopiston ja VTT:n yhteinen tutkimusprofessori, professuuria rahoittaa myös Oulun kaupunki

Puh: +358 40 753 9880

Sähköposti:
Minna.Pikkarainen[at]oulu.fi, Minna.Pikkarainen[at]vtt.fi

Minna Pikkarainen on Oulun yliopiston ja VTT:n yhteinen tutkimusprofessori, professuurin ala on teknologia-avusteiset terveys- ja hyvinvointiratkaisut


Pikkarainen on toiminut ennen tutkimusprofessuuriaan johtavana tutkijana VTT:llä sekä yritysten liiketoiminnan kehittäjänä EIT Digitalissa ja Institute Mines Telecomilla Pariisissa. Hän on työskennellyt myös teknologiateollisuuden innovaatioiden kaupallistamiseen keskittyvässä Sirris -tutkimuskeskuksessa Brysselissä ja Lero (The Irish Software Engineering Research Centre) -tutkimuskeskuksessa Irlannissa. Pikkarainen on toiminut vuodesta 2015 alkaen Oulun yliopiston ja VTT:n yhteisenä tutkimusprofessorina, toimipaikkoinaan yliopiston kauppakorkeakoulu ja lääketieteellinen tiedekunta sekä VTT. 

Pikkaraisen tutkimustoiminta tähtää liiketoimintaekosysteemien ja -mallien tutkimiseen osana yksilöllisten digitaalisten dataa hyödyntävien terveys- ja hyvinvointiratkaisujen yhteiskehittämistä.  Pikkarainen on osallistunut tutkijana ja projektipäällikkönä useisiin kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin, samoin kuin julkaissut tutkimustuloksia ohjelmistokehityksen parantamisesta ja innovaatiotoiminnasta.