Saavutettavuusseloste

 

Minna Pikkarainen

Minna Pikkarainen on professori,  alana teknologia-avusteiset terveys- ja hyvinvointiratkaisut (Connected health)

Pikkarainen on toiminut  johtavana tutkijana VTT:llä sekä yritysten liiketoiminnan kehittäjänä EIT Digitalissa ja Institute Mines Telecomilla Pariisissa. Hän on työskennellyt myös teknologiateollisuuden innovaatioiden kaupallistamiseen keskittyvässä Sirris -tutkimuskeskuksessa Brysselissä ja Lero (The Irish Software Engineering Research Centre) -tutkimuskeskuksessa Irlannissa.

Pikkarainen toimi 2015-2020 Oulun yliopiston ja VTT:n yhteisenä tutkimusprofessorina, toimipaikkoinaan yliopiston kauppakorkeakoulu ja lääketieteellinen tiedekunta sekä VTT. Professuuria rahoitti merkittävästi myös Oulun kaupunki. Vuoden 2021 alusta hän on jatkanut työtään osa-aikaisena professorina Oulun yliopistossa.

Pikkaraisen tutkimustoiminta tähtää liiketoimintaekosysteemien ja -mallien tutkimiseen osana yksilöllisten digitaalisten dataa hyödyntävien terveys- ja hyvinvointiratkaisujen yhteiskehittämistä.  Pikkarainen on osallistunut tutkijana ja projektipäällikkönä useisiin kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin, samoin kuin julkaissut runsaasti tutkimustuloksia alaltaan.

Minna Pikkaraisella on yli 50 tieteellistä ja muuta julkaisua.