Suomen historia ja tulevaisuus - yhteiskunnan ja talouden menestystekijät ja kipupisteet

2.2.2018

Suomen historia ja tulevaisuus - yhteiskunnan ja talouden menestystekijät ja kipupisteet

Paikka:  Oulun yliopisto, Saalastinsali, Pentti Kaiterankatu 1 - Huom, muuttunut paikka! Linkki opaskarttaan (ruutu E12)
Aika:  Tiistai 20.2.2018 klo 14.30 - 16.15 (kahvitarjoilu klo 14.00 alkaen)

Suomi yhteiskuntana ja Suomen talous ovat nähneet viime vuosikymmenien kuluessa monenlaisia aikoja. Lähimenneisyyttämme ovat leimanneet talouden näkökulmasta haasteelliset vuodet ja parhaillaan elämme kasvun aikaa. Suomalainen yhteiskunta on saanut tuntea globaalien megatrendien vaikutukset niin kotimaan kamaralla kuin kansainvälisillä markkinoillakin. Pääjohtaja Erkki Liikanen tarkastelee puheenvuorossaan yhteiskunnan ja talouden menestystekijöitä ja kipupisteitä Suomen historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden näkökulmasta. Tule mukaan kuulemaan Erkki Liikasen ajatuksia yhteiskunnan ja talouden menestystekijöistä ja kipupisteistä sekä osallistumaan keskusteluun kevättalvisten lämpimien kahvien lomassa!
 

Erkki Liikanen

Liikanen on ollut Suomen Pankin pääjohtaja vuodesta 2004 lähtien. Hän on aiemmin toiminut EU:n komissaarina, suurlähettiläänä ja valtiovarainministerinä. Hän on myös yksi Euroopan keskuspankin neuvoston pitkäaikaisimmista jäsenistä. Erkki Liikanen on EKP:n tarkastuskomitean puheenjohtaja. Komitean tehtävänä on tehostaa EKP:n ja eurojärjestelmän hallintoa ja valvontaa. Pääjohtaja Liikanen on myös Suomen edustaja Kansainvälisen valuuttarahaston hallintoneuvostossa. 

Vuonna 2012 pääjohtaja Liikanen toimi EU:n pankkisektorin rakenteiden uudistamista pohtivan korkean tason työryhmän puheenjohtajana. Euroopan komission jäsenenä Erkki Liikasen vastuualueeseen kuuluivat yritystoiminta ja tietoyhteiskunta sekä aiemmin talousarvio, henkilöstö ja hallinto. Erkki Liikanen oli Euroopan komission jäsen kaiken kaikkiaan lähes kymmenen vuotta. 1990-luvun alussa Erkki Liikanen oli suurlähettiläs ja Suomen edustaja Euroopan unionissa. Ennen kansainvälistä uraansa hän toimi Suomen valtiovarainministerinä. Erkki Liikanen on toistaiseksi nuorin Suomen eduskuntaan valittu kansanedustaja. Hänen uransa kansanedustajana alkoi vuonna 1971, jolloin hän oli 21-vuotias. Koulutukseltaan Erkki Liikanen on kansantaloustieteilijä. Hänellä on valtiotieteiden maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta. Hänet on promovoitu kunniatohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa (2003) ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (2011). 

Ilmoittaudu tästä