Accessibility report

Harri Kynnös

eMBA valotti lähes kaikkia liiketoiminnan osa-alueita ja kehitti strategisia yrityksen johtamistaitojani

Työskentelin vielä vakuutusalalla aloittaessani eMBA -koulutuksen. Työni oli mielenkiintoista pääpainon ollessa myynnin ja henkilöstön johtamisen puolella. Minulla on aina ollut palo oppia uutta ja siksi olin innoissani kun sain työnantajani tuella mahdollisuuden Executive MBA -koulutukseen.

Geneerisenä ohjelmana eMBA valotti lähes kaikkia liiketoiminnan osa-alueita ja kehitti kokonaisvaltaisesti strategisia yrityksen johtamistaitoja. Osaltaan juuri tämä koulutus rohkaisi minut pian sen suorittamisen jälkeen hakeutumaan täysin uudelle uralle, jossa alaisia oli enimmillään jopa n. 900. Uusi tehtävä oli hyvin haastava, koska kyseinen yhtiö oli ostanut juuri aika ison yrityksen ja yrityskulttuurien yhteen nivoutuminen oli vielä kesken. Yrityksen tuloskunnon rakentaminen oli raskas haaste, jonka parissa en rehellisesti sanoen tuntenut itseäni järin onnelliseksi.

Urheilu ja etenkin jalkapallo on aina kiinnostanut minua. Tavatessani sattumoisin oululaisen juuri pääsarjaan nousseen seuran johtoa ajatuksemme kohtasivat aika nopeasti siirryin johtamaan urheilubisnestä. Haasteena oli rakentaa menestyvä yhtiö ns. ’puhtaalta pöydältä’. Tämäkin työ jäi ikävä kyllä pahan kerran kesken, osittain siksi, että loppuvuonna 2009 iski lama, jolloin yhtiön toiminta mm. suurten palkkamenojen takia kävi taloudellisesti hyvin vaikeaksi. Jätin tehtäväni parin vuoden rupeaman jälkeen ja perustin nykyisen rekrytointialalla toimivan yritykseni.

eMBA koulutus antoi minulle rohkeutta tarttua uusiin työhaasteisiin. Se toi varmuutta henkilökohtaisella tasolla ja uskoa omiin kykyihin. eMBA:n kautta jo aiemmin rakentunut laaja verkostoni kasvoi edelleen. Hyvin toimivien verkostojen tärkeyttä liike-elämässä ei voi liioitella. Useisiin eMBA -kurssilaisiin pidän edelleen yhteyttä.

Opiskelutekniikkani oli yksikertaista, Jokainen lauantai ja sunnuntai nousin aikaisin ylös, kun muu perhe nukkui ja opiskelin iltapäivään ja sitten vapaalle. Tahtokysymys. Aloitin eMBA-opsikelun noin kuukauden, puolitoista toisten jälkeen, mutta jo toisena sain lopputyöni valmiiksi.

Ehkä mieleenpainuvin yksittäinen eMBA -kokemus oli vierailumme Glasgow:ssa Skotlannissa. Meidät pantiin eräässä Euroopan parhaista yliopistoista tosi tiukalle sekä tehtävien että aikataulujen osalta. Paiskimme ryhmissä töitä yömyöhään ja aamulla aikaisin vielä jatkettiin! Sikäläinen kouluttajamme oli loistava opettaja ja kannustaja. Ikimuistoisinta oli koko kurssin sitoutuminen työhön ja oppimiseen näiden päivien aikana. Kiitos kuuluu sekä osallistujille, että järjestäjille.

Kahta en vaihtaisi pois. Toinen on Oulun yliopiston Executive MBA -diplomi ja se toinen ei muuten ole Turun sinappi vaan hyvät työtoverit ja elämänkumppanini, rakas vaimoni.

Harri Kynnös
eMBA 2004