Accessibility report

Anna Toppari

Oppimisen iloa ja uusia verkostoja

Aloitin EMBA-opinnot Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa työpaikanvaihdoksen yhteydessä. Noin kymmenvuotinen ura myynnin johtamisen parissa pankkisektorilla päättyi, kun siirryin perheyrityksen leipiin sijoitusyhtiöömme syksyllä 2014. Muuttuva työnkuva innosti minua päivittämään ja syventämään kymmenen vuotta vanhaa kauppatieteiden maisterin tutkintoa sekä ymmärtämään laajemmin yrityksen johtamisen eri osa-alueita. Kun mahdollisuus EMBA-opintojen aloittamiseen avautui, olin heti valmis mukaan!

Ensimmäisen vuoden aikataulu oli suhteellisen tiivis, mutta näin opit yrityksen johtamisen eri osa-alueilta täydensivät toisiaan ja muodostivat eheän kokonaisuuden. Lähipäiviä oli noin kahden viikon välein, ja niitä seurasi aiheeseen liittyvä jaksotehtävä. Jaksotehtävät oli suunniteltu niin, että ne palvelivat suoraan oman yrityksen toiminnan kehittämistä. Näin opittiin sekä teoriaa että käytäntöä yhtä aikaa. Jälkeenpäin ajateltuna käytössämme oli uskomattoman laaja kattaus osaamista ja asiantuntijoita eri aloilta: opimme muun muassa strategista ajattelua, digitaalista markkinointia, palveluliiketoimintaa, kustannuslaskentaa, luovuutta, tuotekehitystä, kansainvälistymistä, myyntiä, sijoittamista, henkilöstöjohtamista, johtamisen etiikkaa sekä paljon muuta!

EMBA-koulutuksen kohokohta oli ehdottomasti opintomatka Lyoniin, jossa perehdyimme erilaisiin kulttuureihin, tiimien dynamiikkaan ja niiden kehittämiseen. Opiskelu Ranskan helteissä oli innostavaa, mutta sitäkin ikimuistoisempaa oli ryhmän yhteishenki ja huumori. Kun joukko erilaisia ihmisiä erilaisine taustoineen lähetettiin Ranskaan yhteisellä asialla, kipeytyivät posket nauramisesta ja mieleen jäi paljon mukavia muistoja. Jos sanonta ”minkä ilotta oppii sen surutta unohtaa” pitää paikkansa myös päinvastoin, nämä opit jäävät mieleen loppuelämäksi!

Uskon, että EMBA-koulutuksen ansiosta minulla on paremmat edellytykset menestyä työssäni nyt ja tulevaisuudessa. En usko, että EMBA tarjoaa yksittäistä työkalua tai ”avainta onneen”, vaan kehittää kokonaisvaltaista ajattelua ja ymmärrystä liikkeenjohdon kokonaisuudesta. Suosittelen lämpimästi EMBA-ohjelmaa niille, jotka haluavat kehittää johtamistaitojaan nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi ja haastaa itsensä oppimaan uutta!

Anna Toppari
EMBA 2016