Saavutettavuusseloste

Mikael Kurth

Mielekästä oppimista ja yrityksen strategian pohdintaa

Olin toiminut start-upien ja pienten teknologiayritysten johdossa jo reilut 20 vuotta. Vaikka teknologiassa, sen kehittämisessä ja sillä liiketoimintaa maailmalla tehden ei sinällään ollut mitään ihmeellistä, niin hommat oli kuitenkin aloitettu suoraan koulun penkiltä ja aina välillä tuli mietittyä, että tehdäänköhän muualla jotain paremmin ja enemmän oikein. Omista kauppatieteiden opinnoista alkoi kohta jo olla se 25 vuotta ja työssä katse oli häiritsevänkin tiukasti päivittäisissä kiireissä. Isot asiat jäävät paitsioon, kun aikavyöhykkeet vaihtuvat ja kaikki päivät ovat erilaisia. Vaikka erilaisia strategiakonsulttejakin on vuosien varrella käytetty, niin koin että niissäkin jäivät aina ne johdon ”kotiläksyosuudet” ja strategioiden soveltaminen loppujen lopuksi tekemättä.

Edellisestä juontaen parasta EMBA-koulutuksessa oli kahteen vuoteen tiivistyvä yrityksen strategiatyöjakso. Koulutuksessa lähes kaikki tekeminen on mahdollista kytkeä omiin työtavoitteisiin ja oman yhtiön tarpeisiin, jos niin vain tahtoi. Kotitehtävät olivat juuri tästä syystä mielekkäitä. Tasaisin välein oli pakko pysähtyä, tai sai pysähtyä, tehdä tehtävät, ja samalla huomata, että aidosti käytti aikaa yhtiön strategian miettimiseen. Kun koulutuksessa vielä käytiin läpi kaikki liikkeenjohdon tärkeimmät osa-alueet, niin koulutuksesta sai mukaan hyviä ja erittäin hyviä työkaluja. Sellaisia jotka mahtuvat A4:lle ja joita voi uskoa jatkossakin hyödyntävänsä. Niin kuin menestysresepti kuuluu; firmahan pitää kääntää 3 vuoden välein ympäri!

Olen kokonaisuutena hyvin tyytyväinen koulutuksen sisältöön ja opetuksen tasoon. Kurssikavereiden seuraavaa yhteistapaamista odottaen.

Mikael Kurth
EMBA 2016
Toimitusjohtaja, SR-Instruments Oy