Saavutettavuusseloste

Anne Martikainen

Suoritin eMBA/HR -opinnot työurani eräässä hektisimmistä vaiheista eli johtaen kahden valtion erityisoppilaitoksen yhdistämistä ja toimien samalla näistä toisen rehtorina. Lähiopiskelupäivät toimivat tuona aikana ikään kuin työnohjauksellisena, palauttavana ja innostavana taukona puurtamiseen. Sain uutta perspektiiviä johtamiseen ja palasin useimmiten työpaikalle innostuneena ja uusia ideoita saaneena. Oman eMBA -kurssini joukko oli varsin moniammatillinen ja sekä iältään, että elämänkokemukseltaan kirjava, mutta tämä kääntyi opintojen kuluessa pääosin posiviiseksi asiaksi.

On aika vaikea sanoittaa, mitä eMBA -ohjelma antoi ja mihin se vaikutti ihan konkreettisesti, mutta jo pelkästään tutkinnolla on ollut uskottavuutta lisäävä vaikutus. Sen voin sanoa varmasti, että kun yhdistyneen oppilaitoksen tehtävänä ei ollut pelkkä ”koulunpito” vaan toiseksi kasvavaksi tehtäväksi muodostui kehittää maksullista palvelutoimintaa, olisi olo tuntunut paljon orvommalta, jos olisin yrittänyt selvitä tehtävästä pelkillä kasvatustieteen tutkinnoilla.

Toimintani yhdessä Suomen suurimmista liikunta- ja urheilujärjestöistä vaatii vahvaa johtamisosaamista; sekä leadership- että sitä kovempaa management -johtamista. Myös tähän luottamustoimeeni olen saanut varmuutta eMBA -opinnoista.

Opintojen ajoilta ehdottomasti mieleenpainuvin kokemus oli Skotlannin kurssiviikko Glagowissa. Intensiiviset päivät pienryhmissä työskennellen olivat melkoinen ponnistus ja haaste, mutta samalla tästä kurssista muodostui myös yhteistä voimaannuttavaa hauskaa tuottanut jakso opintojen loppuvaiheessa. Mieleen on jäänyt myös moninainen eMBA:n luennoisija/kouluttajajoukko – heistä on luonnollisesti omat suosikkinsa kullakin. Opintojen aikaisiin tuttavuuksiin on ollut mukava jälkeenpäin törmäillä esimerkiksi lentokentillä – joka sekin taitaa kuvata eMBA -osallistujien työnkuvia varsin hyvin.

Anne Martikainen
eMBA 2007